Vertailussa ei enää tilaa, poista aikaisemmin valittuja

esilataaja

Mikä on Autovertaamo

Traficomin Autovertaamosta löydät kaikki Suomessa myytävät uudet automallit. Palvelussa voit vertailla eri automerkkejä ja automalleja suhteessa nykyiseen rekisterissä olevaan omistamaasi autoon. Palvelu on maksuton ja kaikille avoin.

Autovertaamosta voit hakea rekisterinumeron perusteella oman autosi vertailun pohjaksi tai hakea nykyisen autosi käytetyn henkilöauton energiamerkin. Energiamerkistä selviää rekisterissä olevan henkilöauton mm. eri päästötietoja, polttoaineen kulutus ja ajoneuvoveron määrä. Energiamerkkien tietojen tulee olla myös esillä autoliikkeissä autoja myytäessä, josta käy ilmi kaikkien myyntitilassa olevien henkilöautojen päästö- ja kulutustiedot.

Ajoneuvokohtainen CO2-päästö on kuvattu kodinkoneista tunnetuilla energianuolilla, jossa kerrotaan kyseisen ajoneuvon CO2-päästö sekä EU:n asettama tavoitetaso kyseisen kokoiselle ajoneuvolle.

Energiamerkki on saatavissa kaikille uusille myynnissä oleville autoille sekä käytetyille ajoneuvoille, joilla on rekisterissä tyyppihyväksynnän mukainen päästötieto (2001/2002 jälkeen rekisteröidyt henkilöautot).

Autovertaamon tiedot on koostettu Traficomin tyyppihyväksynnässä keräämistä sekä autojen maahantuojien omista tiedoista. Kyseisen palvelun tarkoituksena on täyttää direktiivin 1999/99/EY sekä Valtioneuvoston asetuksen 2000/938 vaatimukset kuluttajien mahdollisuudesta saada henkilöautojen markkinoinnin yhteydessä polttoainetaloutta ja hiilidioksidipäästöjä koskevia tietoja.